Bingöl 2 Şubesi

BİNGÖL EĞİTİM-BİR-SEN 2 NO'LU ŞUBEDEN YEMEN'E 10 BİN TL YARDIM

Sendikamızın 2 No'lu şubesi olarak Yemen'e 10 Bin TL maddi yardımda bulunduk. Bingöl Üniversitesi, Öğrenci Konsey ve Kulüplerin öncülüğünde başlatılan ve diğer STK'lar ile Sendikamızın destek verdiği "Yemen'e Yardım Organizasyonu"na Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesi olarak 10 Bin TL yardımda bulunduk.

Sendikamız Basın ve İletişim Sorumlusu Arş. Gör. Serkan AYHAN'ın mihmandarlığında öğrenci konseyi ve kulüplerinin başlattığı ve STK'ların aktif destek verdiği Yemen'e yönelik yardım organizasyonu için Üniversite Merkez Kafeteryasında kurulan yardım standlarına öğrenciler ve öğretim elemanları ile üniversite personelleri yoğun ilgi gösterdi.  Kurulan kumbaralara nakdi yardımda bulunmak isteyenler doğrudan yardım kumbaralarını kullanırken, isteyenler ise gönüllü yardım kurum ve kuruluşlarına SMS atarak destekte bulundu. 

EBSBİNGÖL2 ŞUBESİ, 10 BİN TL DESTEKTE BULUNDU

Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şubesi, açılan stantta Yemen'e katkı sağlamak amacıyla 10 Bin TL maddi destekte bulundu. 10 Bin TL'lik temsili çeki Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÇALDAK, İHH Bingöl il Temsilcisi Muhittin GİLLİ'ye sundu. Konu ile ilgili açıklamada bulunan ÇALDAK, Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu, AFAD, Türk Kızılayı, İHH ve Deniz Feneri'nin desteğiyle Yemen için başlatılan insani yardım kampanyasında 200 Bin TL yardımda bulunduklarını, kendilerinin de bu organizsayonun bir parçası olarak sorumluluk duyduklarını ifade ederek, "Destek amaçlı üyelerimizden yapılan kesintilerden katkı sağlamak amacıyla 10 Bin TL'yi bu organizasyonda ortaklaşa çalıştığımız İHH Bİngöl Temsilciliğine aktarılması için Genel Merkezimize ilettik. Genel Merkezimiz de belirtilen ücreti İHH Genel Merkezi Yemen Hesabına aktardı. Böylece Türkiye'nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan Eğitim-Bir-Sen'in bir şubesi olarak sadece sendikal işlerle ilgilenmediğimizi, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de yer aldıklarını ve bundan sonraki süreçlerde de yer alacaklarını" ifade etti. Dünyanın diğer ucundaki kardeşlerimizin yaralarına bir nebze de olsa merhem olma gayretinde olduklarını ifade eden ÇALDAK, "Sadece Yemen değil; Filistin'in, Doğu Türkistan'ın, Arakan'ın da yanında olacağız. Dünyadaki tüm mazlumların yanında olacağız. Onların sesi olduk, olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.